Archeologický průzkum a dokumentace subrecentního osídlení na území tří zaniklých vesnic na Ktišsku. - Vágner, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce byla rekonstrukce zaniklého subrecentního osídlení na ktišsku v důsledku odsunu obyvatel německé národnosti po roce 1946 s důrazem na tři bývalé vesnice Křížovice, Ktiška a Ostrá Hora. Na sledovaném prostoru byla sledována archeologická transformace od roku 1946 do současnosti a její vyhodnocení.
Archaeological survey and documentation of subrecent settlement in the area of three vanished villages in the surroundings of Ktiš
Keywords: archeologie; vesnice; krajina; 20. století; archeologická transformace.; archaeology; village; countryside; 20th century; archaeological transformation.