Dotace v zemědělském podniku, jejich úloha a vliv na strukturu a výsledek hospodaření - Hrdličková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Předmětem práce je orientace ve struktuře dotací, jejich administrativě a analyzovat úlohu a vliv dotací na strukturu a výsledek hospodaření v konkrétním zemědělském podniku. V práci jsou nejprve popsány hlavní důvody pro podporu zemědělství a základní formy dotací, které se v zemědělské politice vyskytují. V další kapitole je popsáno jak se přijaté dotace projeví ve výkazu zisků a ztát a jakým způsobem ovlivňují výsledek hospodaření. Následující kapitolou je popsáno účtování dotací v zemědělském podniku. Nakonec je řešena daňová problematika u daně z příjmů právnických osob a daně z přidané hodnoty.
Subsidies in the agricultural company their function and influence over the structure and farming
Keywords: podpora zemědělství; formy dotací; zemědělská politika; výsledek hospodaření; agriculture support; the form of farm subsidies; agriculture policy; trading income