Porovnání genomických evolučních změn a metabolické kapacity symbiotických bakterií rodu Legionella u vší - Furiková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2022)
Byly anotovány a porovnány genomy 29 různých linií endosymbiotické bakterie Legionella polyplacis. Geny byly identifikovány a přiřazeny k odpovídajícím anotovaným proteinům online databáze BLAST. Anotované proteiny byly přiřazeny k příslušným metabolickým drahám a funkčnost metabolických drah a jejich úroveň degradace byla porovnána s nesymbiotickým druhem Legionella pneumophila subsp. pneumophila.
Comparison of genomic evolutionary changes and metabolic capacities in symbiotic bacteria of the genus Legionella in lice
Keywords: Legionella; symbiont; vši; Apodemus; metabolické dráhy; genom; geny; Legionella; symbiont; lice; Apodemus; metabolic pathways; genome; genes