Obrana české kultury po vstupu do Evropské unie před asimilačními tendencemi - Zelinková, Jana (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu obrany české kultury před asimilací jinými kulturami. Hlavním záměrem je porovnat kulturní politiku České republiky s politikami jiných evropských států a zjistit, jak se bude česká kultura v budoucnu vyvíjet.
The Defence of Czech Culture after the Entry to the European Union against assimilative tendency
Keywords: asimilace; kulturní politika České republiky; the assimilation; the Czech cultural policy