Faktory ovlivňující chudobu u seniorů - Šafránková, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Ačkoliv společnost jako celek zažívá období nebývalé prosperity, společenské rozdíly se spíše prohlubují. Tato skromná práce si klade za cíl metodou výzkumu dostupných badatelských pramenů a terénního výzkumu zhodnotit kvalitu života životní úrovně u seniorů v České republice. V práci je nejprve zapotřebí zvolit efektivní způsoby zjišťování životní úrovně a kvality života starších občanů a zjištěné údaje zhodnotit. Následně potom analyzuji pravděpodobné příčiny výsledných rozdílů v kvalitě života a životní úrovně mezi seniory. Posléze navrhuji řešení způsobilé zlepšit život seniorů.
Factors Influencing Poverty Among Seniors
Keywords: chudoba; senioři; měření chudoby; starobní důchod; sociální pojištění; poverty; seniors; poverty measurement; retirement pension; social insurance