Spolupráce mezi rodinou a mateřskou školou - Procházková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce je "Spolupráce mezi rodinou a mateřskou školou". Teoretická část obsahuje vymezení pojmu spolupráce, její druhy a propojenost na závazné dokumenty státní i školní úrovně předškolního vzdělávání. Nastiňuje vývoj této spolupráce a popisuje její konkrétní možnosti. Zabývá se oblastmi rozvoje vztahů mezi rodinou a mateřskou školou, budováním partnerství a vzájemnou efektivní komunikací. Praktická část se zabývá rozvojem této spolupráce v konkrétní mateřské škole. Dále praktickou část tvoří dotazníková explorace, ve které rodiče odpovídali na otázky týkající se vzájemné spolupráce.
The Cooperation between Family and Nursery School
Keywords: spolupráce; závazné dokumenty; předškolní vzdělávání; rodina; mateřská škola; partnerství; efektivní komunikace; cooperation; binding documents; preschool education; family; nursery school; partnership; effective cooperation