HTML5, getUserMedia a jeho využití pro práci s kamerou - Hejtmánek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce bude rozbor aktuálního stavu vývoje nové metody getUserMedia ve webovém prohlížeči, která je součástí HTML5. Tato technologie umožňuje webové stránce přistupovat k webové kameře a mikrofonu. V minulosti toto bylo možné pouze pomocí zásuvných modulů, které se musely instalovat. Mezi tyto zásuvné moduly dnes patří převážně Adobe Flash. Práce se bude zabývat výhodami a nevýhodami této nové technologie oproti ostatním technologiím umožňujícím přístup k webkameře. Bude provedeno otestování podpory této nové technologie v dostupných verzích prohlížečů jak desktopových tak mobilních (smartphone/tablet). Jako praktická část bakalářské práce poslouží sada příkladů, která bude dostupná na internetu. Hlavním praktickým příkladem bude vytvoření jednoduché webové aplikace umožňující videokonference právě s využitím metody getUserMedia a frameworků třetích stran.
HTML5, getUserMedia and its use with camera
Keywords: HTML5; getUserMedia; webRTC; Media Capture & Stream API; videokonference; video-chat; webkamera; HTML5; getUserMedia; webRTC; Media Capture & Stream API; video-conference; videochat; webcam