Porovnání investičních příležitostí do podílových fondů - Čermáková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce porovnává investiční příležitosti do podílových fondů. Bakalářská práce se zabývá kolektivním investováním v České republice, podílovými fondy a vlivem finanční krize na kolektivní investování. Práce je zaměřena na porovnání vybraných podílových fondů. Hlavním cílem této práce je zhodnotit situaci na trhu podílových fondů v ČR, klasifikace podílových fondů, jejich porovnání dle zvolených kritérií a vyhodnocení jednotlivých podílových fondů. Nakonec jsou vybrané investice hodnoceny na základě výnosu, rizika a likvidity. Výsledkem práce je doporučení investiční strategie a zhodnocení několika portfolií.
Comparison of investment opportunities in mutual funds
Keywords: podílové fondy; kolektivní investování; investor; kapitálový trh; výnos; riziko; likvidita; mutual fund; colective investment; investor; capital market; yield; risk; liquidity