Stanovení obvodu katastrálního území jako podklad pro projekt komplexní pozemkové úpravy - Vazač, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná bakalářská práce rozebírá problematiku činností, které je nutné provést v rámci určování obvodu pozemkové úpravy, se zaměřením na zjišťování průběhu hranic. A to jak z hlediska legislativních předpisů, tak i na konkrétním případu v katastrálním území Smetanova Lhota. V daném katastrálním území byla provedena rekognoskace a porovnání zjištěné skutečnosti se stavem v platných katastrálních mapách. Po zaměření byla zpracována a předložena část obvodu katastrálního území, včetně vyřešení rozdílů mezi skutečným stavem stávající hranice a stavem uvedeným v mapových podkladech.
Perimeter determination of cadastral territory as a base for a project of complex Land adjustment
Keywords: Pozemkové úpravy; obvod pozemkové úpravy; zjišťování průběhu hranic; účastník jednání; vlastník pozemku; katastr nemovitostí; obnova katastrálního operátu; pozemkový úřad; digitální katastrální mapa; Land consolidation; Border of land consolidation; Border course investigation; Conferee; Freeholder; Real estate cadastre; Land office; Renovation of cadastre; Administrative procedure; Digital cadastral map