Traktory z hlediska jejich vývoje a hluku - Krýsl, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2015)
V této bakalářské práci byla stručně popsána historie, vývoj traktorů a jejich výrobci. Další část je zaměřena na hluk obecně a hluk traktorů. V praktické části byly sledovány hladiny hluku v místě obsluhy traktoru a v určité vzdálenosti od něj při různých provozních režimech. Sledovány byly traktory z širokého časového pásma jejich výroby tak, aby bylo možné posouzení z hlediska technického pokroku ve výrobě a hlukové zátěže samotné obsluhy i osob v blízkosti stroje.
Tractors with regard to their development and noise
Keywords: Traktor; akustický tlak; hluk; Tractor; acoustic pressure; noise