Postoj odborné veřejnosti k problematice Corporate Social Responsibily (CSR) jako nástroji podpory zdraví v pracovním prostředí Průřez postoji českobudějovické odborné veřejnosti - Bucharová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Za využití šesti fázového kvalitativního výzkumu orientovaného na postoje odborné veřejnosti působící na Českobudějovicku usiluje práce o analýzu využitelnosti CSR v PZP. Práce dochází k závěru, že CSR představuje pro PZP vhodného partnera, který má kapacitu poskytnout zkušenosti, know-how, metody, informační kanály a argumenty přínosné v PZP. Přičemž tato kapacita není v současné době využívána. Jako problematická či limitující se v tomto směru jeví mnohovýznamovost CSR, nedostatek personální kapacity (resp. financí), nezájem dotčených stran, nepřítomnost výhradní autority spravující oba koncepty a související riziko zneužití obou pojmů.
An attitude of Professionals towards a Role of Corporate Social Responsibility (CSR) in Workplace Health Promotion (A Cross-section of Professionals Attitudes in Ceske Budejovice)
Keywords: Společenská odpovědnost firem; Podpora zdraví na pracovišti; Corporate Social Responsibility; Work-site Health Promotion