Přínosy využití podnikového informačního systému SAP Business One pro střední firmy - Tyllová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá podnikovým informačním systémem SAP Business One, porovnává ho s účetním programem STEREO a zkoumá důsledky jeho využití v konkrétní střední firmě. Práce hledá silné a slabé stránky, pozitiva i negativa tohoto systému. Práce porovnává program SAP Business One a STEREO z hlediska základních účetních operací: založení nové firmy, zaúčtování počátečních stavů, založení obchodních partnerů, nákup a prodej, skladové operace, pořízení a vyřazení dlouhodobého majetku, personalistika, bankovní zpracování a pokladna. Informace o programu SAP Business One byly získány z vybrané střední firmy, informace o programu STEREO byly získány ze zkušební verze programu. Program SAP Business One je oproti programu STEREO podstatně složitější, zároveň obsahuje více možností a více účetních operací. Oba programy jsou přehledné a srozumitelné. K dispozici mají nápovědy a jsou dobře přizpůsobitelné potřebám uživatele. Velkým rozdílem v programech je jejich cena. Mezi hlavní výhodu programu SAP Business One patří jeho rozšíření po celém světě. Vybraná střední firma má také zahraniční pracovníky a obchodní partnery, proto je pro ni velmi důležité, aby se do programu mohl přihlásit každý uživatel, který k tomu má oprávnění, z jakékoliv země. Vybraná střední firma je velice spokojená s fungováním programu, vyhovuje jí rychlost a spolehlivost, a především možnost používání programu zahraničními uživateli.
Benefits of the Use of Corporate Information System SAP Business One for Medium Businesses
Keywords: Podnikový informační systém; účetní program; Enterprise Resource Planning; SAP Business One; STEREO; Corporate information system; accounting program; Enterprise Resource Planning; SAP Business One; STEREO