Možnosti využití automatizovaného skladu ve vybraném potravinářském podniku - Ročejdlová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
V bakalářské práci na téma ?Možnosti využití automatizovaného skladu ve vybraném potravinářském podniku? se bylo zabýváno aktuálním fungováním automatizovaného skladu v Budějovickém Budvaru, n. p. Na základě zjištěných skutečností bylo navrhnuto řešení problematiky 5 % nepřijatých výrobků do automatizovaného skladu, díky vadám, které nastaly při balení. V práci se navrženým systémem opatření podařilo několika způsoby zcela vyřešit problematiku 5 % nepřijatých výrobků do automatizovaného skladu. Na základě analýzy nákladů na jednotlivé řešení byla poté stanovena nejvhodnější varianta. Vzhledem k rostoucím mzdovým nákladům a potřebě podniků do budoucna co nejefektivněji pracovat s položkou nejen těchto nákladů, je potřeba zajistit co nejvyšší kvalitu odvedené práce i ve fázi balení výrobků. Toho může být dosaženo pouze dostatečnou kontrolou. V současné situaci je nastavena kontrola kvality balení až v momentě naskladňování výrobků do automatizovaného skladu. Tím však chybu nemůžeme včas odstranit, můžeme na ní pouze upozornit. Řešení včas informuje o možnosti chyby v době, kdy je možnost jí bez jakýchkoliv vedlejších nákladů odstranit ihned při jejím vzniku. Posunutí kontroly v podnicích již do fáze balení, je jen otázkou času a vyhodnocení nákladů na zavedení kontroly, v porovnání s náklady na opětovné balení výrobků.
Possibilties of the use of an automated warehouse in a chosen food processing company
Keywords: automatizovaný sklad; skladování; naskladnění; vyskladnění; fungování skladu; automated warehouse; warehousing; in-storage; out-storage; functioning of a warehouse