Možnosti rostlinné produkce pro zajištění krmiva pro drůbež v EZ - Masner, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce na téma ?Možnosti rostlinné produkce pro zajištění krmiva pro drůbež v EZ? se zabývá dostupností ekologických krmiv v České republice, dále pak zjišťuje, kolik nové zemědělské plochy je potřeba pro zajištění samostatnosti při výrobě těchto krmiv a v neposlední řadě navrhuje opatření vedoucí k zajištění dostatku krmiva v bio kvalitě pro drůbež. Cílem diplomové práce je za prvé informovat o dostupnosti ekologických krmiv pro drůbež chovanou v ekologickém zemědělství, navrhnout opatření, která by vedla k zajištění dostatku bio krmiva. Aby mohl být stanovený cíl splněn, je diplomová práce rozdělena na dvě hlavní části. První částí je literární přehled, druhou poté praktická část. Literární přehled seznamuje s ekologickým zemědělstvím v České republice, probírá rostlinnou a živočišnou produkci. V rostlinné části se zabývá základními podmínkami, které se musí dodržovat, aby vedly k dobrým výnosům. Živočišná produkce se zaměřuje na chov drůbeže v ekologickém zemědělství a rozebírá hlavní specifika jejich chovu. Praktická část diplomové práce vznikla na základě informací zjištěných od chovatelů drůbeže a podkladů z odborné literatury. Získané informace byly vyhodnoceny. Výsledkem praktické části by mělo být: 1. dostupnost ekologických krmiv pro drůbež chovanou v EZ v České republice 2. navržení možných opatření vedoucích k zajištění dostatku krmiva pro drůbež 3. návrh alternativ pro nedostatková krmiva v bio kvalitě Přínos diplomové práce spočívá ve zjištění nutnosti nových zemědělských ploch pro zajištění krmivové základny pro drůbež jakožto se dynamicky rozvíjející odvětví ekologického zemědělství.
Possibilites of Plant Production for Ensuring of Feed Materials for Poultry in Ecological Agriculture
Keywords: Ekologicky chovaná drůbež; rostlinná produkce; biokrmivo; poultry breeding in ecological agriculture; plant production; ecological feed