Počítačem podporovaná výuka fyziky - Jirout, Jiří (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce "Počítačem podporovaná výuka fyziky" popisuje využití počítače a moderní didaktické techniky ve vyučování. Teoretická část popisuje názornost ve vyučování a informační a komunikační technologie při výuce fyziky. Dále je zde popsána didaktická analýza vybraného tematického celku Měření délky a následně navrženy elektronické doplňky pro výuku vybraného učiva. Těžištěm praktické části je vytvoření materiálů pro domácí přípravu a zkoušení žáků. Následně je zjišťováno, jak žáci hodnotí využívání moderní didaktické techniky přímo ve vyučovacích hodinách a domácí přípravě.
Computer assisted physics education
Keywords: Počítač; motivace; didaktická technika; informační a komunikační technologie; měření délky; Computer; motivation; didactic technique; information and communication technology; measuring length