Adiktologický klient ve skupinové psychoterapii - Bílý, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2018)
Teoretická bakalářská práce se primárně zabývá adiktologickými klienty ve skupinové psychoterapii s důrazem na doléčování a následnou péči z pohledu sociálního pracovníka působícího v Doléčovacím centru v Brně. Práce je rozdělena do sedmi hlavních kapitol, jež se zabývá závislostí, skupinovou psychoterapií, adiktologií, následnou péčí a doléčováním, Doléčovacím centrem v Brně a reflexí. V poslední části práce dochází ke kritickému zhodnocení a porovnání výše zmiňovaných teoretických poznatků s konkrétní praxí poskytovaných služeb Doléčovacího centra v Brně a vlastních praktických zkušeností. Hlavním východiskem této práce je význam sociálního pracovníka v multidisciplinárním týmu a nároky na jeho specializaci.
Addictological client in group psychotherapy
Keywords: závislost; drogy; skupinová psychoterapie; adiktologie; doléčovací centrum; poskytované služby; sociální pracovník; reflexe.; addiction; drugs; group psychotherapy; addictology; aftercare centre; provided services; social worker; reflection.