Nepůvodní, invazivní a expanzivní druhy sinic a řas v okrese Jihlava - Melichar, Antonín (Jihočeská univerzita, 2008)
Během roku 2007 byly odebrány vzorky fytoplanktonu ze 30 lokalit v okrese Jihlava. Bylo studováno druhové složení a relativní abundance druhů, také byly měřeny abiotické faktory (pH, vodivost, teplota, obsah rozpuštěných iontů). Velká pozornost byla věnována výskytu nepůvodních, invazivních a expanzivních druhů sinic a řas. Byla zpracována literární rešerše na téma rozšíření nepůvodních druhů rozsivek v ČR.
Alien, invasive and expansive species of cyanobacteria and algae in county Jihlava
Keywords: invazivní druhy; nepůvodní rozsivky; fytoplankton; Jihlava; invasive algae; invasive diatoms; phytoplankton; Jihlava