Daň z přidané hodnoty u služeb v ČR a jiných členských státech Evropské unie - Honnerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá problematikou harmonizace daně z přidané hodnoty v oblasti služeb. V úvodu práce je podán výklad obecných pravidel, která se uplatní při zdanění služeb podle harmonizující směrnice 2006/112/ES o společném systému daně z přidané hodnoty. Praktická část práce je zaměřena na výklad a porovnání podmínek aplikace daně z přidané hodnoty při poskytování služeb v České republice, Slovenské republice a Francii s důrazem na identifikaci výjimek a odchylných ustanovení. Právní úprava daně z přidané hodnoty ve vztahu ke službám je zkoumána ve vnitrostátních předpisech platných k 31. červenci 2019.
Value Added Tax on services in the Czech Republic and other Member States EU
Keywords: daň z přidané hodnoty; směrnice o DPH; služby; Value Added Tax; VAT Directive; Services