Posouzení dopadu investice na region - Schreiberová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá posouzením investice "Dokončení vltavské vodní cesty v úseku České Budějovice - Týn nad Vltavou" v jihočeském regionu. Cílem diplomové práce je analyzovat dopad této investice na region jednak z mikroekonomického a jednak z makroekonomického pohledu. Dílčím cílem práce je základní seznámení s investicí, a analýza příjmů, resp. výnosů a nákladů, které investice přinese do Jihočeského kraje.
Consideration of the impact of investment in the region
Keywords: Investice; investiční pobídky; externality; jihočeský kraj; České Budějovice; analýza nákladů a výnosů; vltavská vodní cesta; přístaviště; Investment; investment incentives; externalities; South Bohemia region; České Budějovice; cost-benefit analysis; Vltava waterway; marina