Kuželosečky a jiné křivky okolo nás - Kněžínek, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce pojednává o křivkách "okolo nás". Důraz je kladen především na kuželosečky a na jejich výskyt v běžném životě. Mohou se vyskytovat například v architektuře, technice nebo přírodě. V Teoretické části práce jsou popsány jednotlivé kuželosečky a jejich základní vlastnosti. Text je prokládán názornými obrázky, které jsou vytvořeny v dynamickém matematickém programu GeoGebra. Praktická část práce je zaměřena na identifikaci kuželoseček a jiných křivek na fotografiích a obrázcích pomocí programu GeoGebra. S využitím poznatků z Teoretické části je u některých obrázků provedeno algebraické ověření identifikované křivky.
Conics and other curves around us