Geodetické práce při realizaci mostu - Brůha, Karel (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá revizí stávajících bodů základní vytyčovací sítě a porovnáním aktuálního transformačního klíče S-JTSK18 s předchozím S-JTSK13. Cílem revize bylo zjistit, zda u bodů nedošlo k deformaci a s tím spojené změně polohy, kdežto porovnání transformačních klíčů si kladlo za cíl zjistit, s jakou přesností na sebe navazují. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části byla vytvořena literární rešerše, která vysvětluje základní názvosloví mostní konstrukce, popisuje geodetické přístroje a vysvětluje geodetické pojmy a analogicky mapuje jednotlivé geodetické činnosti během výstavby mostu. V praktické části byla vyhodnocena revize bodů spolu s porovnáním transformačních klíčů.
Geodetic works during the bridge realization
Keywords: mosty; mostní názvosloví; inženýrská geodézie; GNSS; totální stanice; geodetické referenční systémy; bridges; bridge nomenclature; engineering geodesy; GNSS; total station; geodetic reference systems