Kalkulace nákladů a stanovování cen v podniku - Lukšová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavní náplní této diplomové práce bylo analyzovat kalkulační systém a cenovou tvorbu konkrétního podniku. První část bakalářské práce je zaměřena na teoretické poznatky o kalkulacích a cenách. Druhá část diplomové práce je již věnována konkrétnímu podniku. Analýza byla provedena ve stavebním podniku STAVING, Studená spol. s r.o., který sestavuje individuální kalkulace dle požadavků konkrétních zákazníku. Systém cenové kalkulace je v bakalářské práci prezentován na konkrétních příkladech.
Cost calculation and pricing in selected company
Keywords: Náklady; kalkulace; systém kalkulací; kalkulace nákladů; cenová kalkulace; cena; cenová politika; stanovení ceny; Costs; calculations; the system of calculations; cost calculation; price costing; price; price policy; pricing