Využití platebních systémů přes internet - Cigánková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo analyzovat vybrané elektronické platební systémy využívané na internetu, zhodnocení jejich kvality včetně zpětné vazby od klíčových zákazníků. Kvalita služeb jednotlivých elektronických platebních systémů byla analyzována pomocí metody SERVQUAL, zpětná vazba od klíčových zákazníků byla získávána prostřednictvím dotazníkového šetření. Výsledkem práce je návrh opatření k využití zjištěného potenciálu elektronických platebních systémů.
Use of Payment Systems on the Internet
Keywords: SERVQUAL; elektronický platební systém; PayPal; PayU; Skrill; dotazníkové šetření; SERVQUAL; an electronic payment system; PayPal; PayU; Skrill; survey