Hodnocení vybraných zemí EU za podpory metod multikriteriálního hodnocení variant - Žemličková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá multikriteriálním hodnocením variant. Pro hodnocení byly vybrány nové členské země Evropské unie. Dále byla zvolena hodnotící kritéria, kterým byly stanoveny váhy. Multikriteriální analýza byla provedena pěti metodami a poté stanoveno kompromisní pořadí. Byly sledovány změny v pořadí zemí v období 2007 - 2010, tedy po vstupu do EU a v průběhu ekonomické krize.
Evaluation of the selected EU countries with multi-criteria decision making methods
Keywords: Multikriteriální rozhodování; ekonomická krize; nové členské země EU.; Multi-criteria decision making methods; economical crisis; new EU member states.