Kalkulace nákladů a stanovování cen v podniku - Holadová, Helena (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem této práce je provedení analýzy systému kalkulace nákladů v konkrétních podmínkách vybraného podniku a jeho využívání v cenové tvorbě. Tato práce má dvě hlavní části: teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou definovány pojmy týkající se kalkulace nákladů, metod sestavování kalkulace nákladů a také je zde popsána cenová politika a její metody stanovení ceny. V praktické části práce je provedena kalkulace nákladů, její výsledky jsou hodnoceny z hlediska aktuální cenové politiky. Na základě výsledků jsou navrhnuty změny v cenové politice.
Estimation of Costs and Pricing in the Company
Keywords: Kalkulace nákladů; metody sestavování kalkulace; cenová politika; metody stanovení ceny; Estimation of costs; methods for estimation of costs; pricing; methods for pricing