Aktuální pojetí školní a mimoškolní ekologické výchovy v České republice - Jägerová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Po vymezení použitých termínu seznamuji s cíli, metodami a ideovými východisky. Stěžejní částí práce je zamyšlení, jak výchovně působit a vzdělávat v oblasti environmentálního vzdělávání a výchovy. V závěru práce je naznačeno, že udržitelný rozvoj a jeho souvztažnost mezi ekologickým, sociálním, ekonomický i etickým zřetelem má pro environmentální vzdělávání a výchovu budoucnost.
Present Conception of School and Out-of-school Ecological Education in Czech republic
Keywords: ekologická výchova; státní program environmentálního vzdělávání výchovy a osvěty; školní ekologická výchova; mimoškolní ekologická výchova; střediska ekologické výchovy; typy vedoucího; udržitelný rozvoj.; environmental education; state program of environmental education and edification; school environmental education; out-of-school environmental education; environmental education centers; types of leader; sustainable development.