Autorský systém ProAuthor, tvorba elektronických studijních materiálů - Maroušek, Rostislav (Jihočeská univerzita, 2011)
E-learning je vzdelávací proces, využívající informacní a komunikacní technologie k tvorbe kurzu, k distribuci studijního obsahu, komunikaci mezi studenty a pedagogy a k rízení studia. Tato práce je zamerena na program ProAuthor, který umožnuje vytvárení výukových kurzu. V teoretické cásti je popsáno jak se e-learning vyvíjel, jaké jsou dnešní trendy, porovnání e-learningu s blended learningem, jak správne vytvorit kurz a strucný popis e-learningových prostredí. V praktické cásti byla vytvorena jedna lekce kurzu v programu ProAuthor. Tato lekce obsahuje veškeré moduly, které ProAuthor nabízí. Bude zkoumána jejich funkcnost v ruzných vyexportovaných formátech. Ve výsledku budou popsány klady a zápory programu ProAuthor a jeho modulu. V mé práci je úzce spolupracováno s prostredím Moodle. Toto výukové prostredí je zavedeno na naší škole.
ProAuthor system, creating of electronic study documents