Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Regionální politika a koordinace strukturálních nástrojů" - Procházková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním tématem bakalářské práce je analýza francouzské a české terminologie z evropských legislativních textů zaměřených na oblast: ?Regionální politika a koordinace strukturálních nástrojů.? Tato práce je rozdělena na čtyři části. V první části se zabývám databází EUR-Lex, ze které jsem vybírala právnické texty. Ve druhé části si vymezím několik důležitých pojmů týkajících se korpusů. Ve třetí části jsem se zaměřila na přípravu textů k analýze kolokací a ve čtvrté části analyzuji překlady, zejména se zaměřuji na jejich správnost. Přílohou této bakalářské práce je francouzsko-český slovníček použitých kolokací.
French and Czech Terminology in European Legislative Texts Focused on the Domain: Regional Policy and Coordination of Structural Instruments