Canisterapie u dětí s kombinovaným postižením - Macečková, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Má bakalářská práce pojednává o canisterapii u dětí s kombinovaným postižením. První část z teorie se zaměřuje na vymezení pojmu canisterapie, na její vývoj v České Republice, její metody, formy, fáze, cíle a problémy. Rovněž zde věnuji pozornost vybraným canisterapeutickým organizacím. Druhá část mé práce blíže popisuje canisterapii u dětí s kombinovaným postižením. Pozornost je zde také věnována canisterapeutickému psovi. V praktické části je uvedena charakteristika zařízení, kde se věnují právě těmto dětem. Cílem mé práce bylo zjistit efekt canisterapie u dětí s kombinovaným postižením. Výsledky jsou zaznamenány formou kazuistik a jejich vyhodnocení je popsáno v následné diskuzi.
The canistherapy provided for children with multiple disabilities.
Keywords: dítě; kombinované postižení; pes; canisterapie; Základní škola Zahrádka; a child; multiple disabilities; a dog; canistherapy; The Primary School Zahrádka