Vliv strategického plánování na rozvoj obcí a regionů - Sládková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá kvantifikací vlivů strategického plánování na rozvoj obcí a regionů. První část zahrnuje teoretický základ dané problematiky, především vymezení základních pojmů jako jsou regionální rozvoj, regionální politika, region, indikátory rozvoje regionů či strategické plánování. V praktické části je za pomocí nastudování dané problematiky analyzováno strategické plánování prostřednictvím Programu jihočeského a plzeňského kraje a jejich strategií. Pomocí indikátorů rozvoje regionů bude kvantifikován vliv strategického plánování na rozvoj obcí a regionů. Jelikož neexistuje jednotná metoda měřící metody strategického plánování, v závěru práce bude navržena jednotná metoda meření vlivů strategického plánování na rozvoj obcí a regionů.
The Impact of Strategic Planning on Development of Municipality and Region
Keywords: index RDI; indikátory rozvoje regionů; Program jihočeského a plzeňského kraje a jejeich strategií; regionální politika; regionální rozvoj; strategický plán; strategické plánování; RDI index; indicators of regional development; the Program of the South Bohemian and Pilsen region and their strategies regional policy; regional development; strategic plan; strategic planning