Sociální problematika v Písku v letech 1900 až 1948 - Vyterna, Luboš (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce popisuje sociální problematiku v Písku v letech 1900 až 1948. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je ve stručnosti popsán historický vývoj Písku a sociální problematika Písku do roku 1900. Ve druhé až čtvrté kapitole, které jsou rozděleny podle tehdejšího politického uspořádání, je popisována sociální problematika a její vývoj, sociální problémy a situace v Písku v období Rakouska Uherska, v období První a Druhé republiky a v období Protektorátu Čech a Moravy až do nástupu socialismu v roce 1948.
Social issues in Písek between 1900 and 1948
Keywords: historie; Písek; 1900-1948; sociální problematika; sociální problém; chudoba; nezaměstnanost; školství; zdravotní péče; history; the town of Písek; 1900-1948; social issues; poverty; unemployment; education system; health care