Analýza prodejní politiky vybrané autorizované firmy v podmínkách mezinárodního obchodování - Hauserová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce má za úkol zanalyzovat atuální stav prodejní politiky vybrané autorizované firmy v podmínkách mezinárodního obchodování a nalézt konkrétní kroky k rozšíření prodeje specializovaného maloobchodu do zahraničí. V rámci situační analýzy byla vyhodnocena nejvýhodnější alternativa pro firmu -strategie rozvoje trhu. Sledovaná firma má dominantní postavení na celosvětovém trhu v oblasti prodeje malé lesní a zahradní mechanizace. Jejím cílem je udržení pozice leadra na mezinárodním trhu a snaha získávat nové trhy v dalších zeměpisných oblastech s možností vytvářet nepřímou obchodní metodou siť specializovaných maloobchodních prodejen. Firma je nucena neustále investovat do vývoje a výzkumu svých produktů, věnovat se masivní celosvětové kampani a snižovat náklady či docilovat úspory z rozsahu zřizováním montážních závodů v zemích s levnější pracovní silou formou afilace.
Analysis of sales policy autorized company in terms of international trade
Keywords: strategie rozvoje trhu; nepřímý vývoz; segmentace trhu; multinacionální výrobky; strategie Push; cenová diferenciace; positioning; obchodní značka; vůdčí postavení; specifika trhu; the strategy of developing the market; indirect export; segmentation; multinatonal products; Push strategy; price differentiation; positioning; trademark; the lead; specific markets