"The Living Landscape" projekt - česká perspektiva - Veber, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá fenoménem ekologického využití ekotonu humen, specifického jevu ve venkovském prostoru České republiky, přičemž se zaměřuje jednak synchronně, jednak diachronně. Teoreticky, na základě odborné literatury, pojednává dané téma nejprve jako jev o sobě, následně se zaměřuje na popis příležitostí, kterých je možné v souvislosti s udržením nebo revitalizací tohoto ekotonu využít, nebo je opětovně získat, a to jak v dimenzi ekologicko-environmentalistické, tak v dimenzi sociálně-etnografické.
"The Living Landscape" Project - Czech Perspective
Keywords: humna; ekoton; venkovský prostor; urbanizace; ekosystémové služby; Living Landscape; socializace; Backyard; Ecotone; Rural Space; Urbanization; Ecosystem Services; Living Landscape; Socialization