Neologisms in English Language Blog Posts - Križaníková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce bude analyzovat neologismy, které se vyskytují v anlických internetových blozích. Tyto neologismy budou analyzovány z hlediska slovotvorných procesů. V teoretické části se budu věnovat jazyku internetu, protože v současné době je tato oblast aplikované ligvistiky vysoce aktuální téma. Další kapitoly budou věnované neologismům, anglické slovotvorbě a anglickým slovotvorným procesům. Praktickou část bude tvořit kvantitativní a kvalitativní analýza nalezených neologismů. Neologismy budou hledány v devíti tématických oblastech. Dále se zaměřím na typ neologismu a oblastí, v níž se daný neologismus vyskytuje. Blogy z každé oblasti mají kolem 1,200 slov. Jazykem práce bude angličtina.
Neologisms in English Language Blog Posts
Neologismy v anglických blozích