Rozvedení rodiče a jejich děti - Hanzalová, Renáta (Jihočeská univerzita, 2009)
Teoretická část Bakalářské práce ‚qRozvedení rodiče a jejich děti'' pojednává o rodině, základní instituci, jež má nenahraditelný vliv na výchovu a rozvoj osobnosti jedince, o tom, jaký význam má rodina pro dítě předškolního věku, o rodině samotné, o jejích funkcích. V poslední době příliš často zaznamenáváme rodinné rozvraty a nestabilitu partnerských vztahů, které významně ovlivňují dítě, jeho pozici v rodině i ve škole. Zaměřuje se na poruchy funkcí, které mohou v rodině nastat ve vztahu k dítěti, pokračuje rozvodem a jeho aspekty, etapami a důsledky pro děti. Zabývá se také úpravou poměrů v rodině po rozvodu ve vztahu k nezletilému dítěti, vztahy mezi rodiči a dětmi, soužití s novými partnery obou rodičů, nevlastními sourozenci.
Divorced parents and their children
Keywords: Rodina; výchova; smysl rodiny a manželství; současná rodinná situace; poruchy rodiny; rozvod a jeho průběh; faktory rozvodovosti; rodinné právo a jiné mezinárodní normy; porozvodová situace; opakovaná manželství.