Komplexní pohled na zobrazení cenných papírů v účetnictví - Janočková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Literární rešerše bakalářské práce obsahuje klasifikaci cenných papírů, způsoby oceňování při pořízení a k rozvahovému dni, účtování (pořízení, prodej, výnosy, oceňovací rozdíly), daňový pohled na cenné papíry, zobrazení cenných papírů v účetních výkazech a hodnocení efektivity pomocí metod finanční analýzy. V praktické části jsou zobrazeny konkrétní příklady účtování cenných papírů z pohledu majitele, které jsou zaznamenány v účetním deníku. Veškeré zaúčtované účetní případy jsou znázorněny v účetních výkazech (rozvaha, výkaz zisku a ztráty.
Comprehensive look at views of the securities in the accounts