Analýza maloobchodních příležitostí a ohrožení na Strakonicku - Bajtová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce bylo provést analýzu maloobchodních příležitostí a ohrožení na Strakonicku v oblasti rychloobrátkového zboží, informace získané na základě analýzy a pozorování zapsat do simulačního softwaru RetailOpportunitySim, nastolit scénáře vývoje a na základě výsledků ze softwaru navrhnout vhodná opatření pro vybraný maloobchodní subjekt. Pro kalibraci softwaru bylo nutné geograficky vymezit trh a nadefinovat reálnou strukturu osídlení. Bylo provedeno dotazníkové šetření a pozorování v maloobchodních jednotkách na mnou zvoleném trhu. V rámci snářů byly nadefinovány hypotézy, které byly potvrzeny nebo zamítnuty na základě softwaru. Scénáře byly aplikovány na maloobchodní jednotku Gastro.
Analysis of retail opportunities and threats in Strakonice region
Keywords: maloobchod; marketing; marketingový výzkum; situační analýza; územní analýza; spadová oblast; modely pro podporu rozhodování; retail; marketing; marketing research; situational analysis; territorial analysis; catchment area; models for decision support