Domácí příprava na anglický jazyk u dětí s dyslexií (případová studie) - Čapková, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2015)
V práci, zabývající se specifickými poruchami učení z hlediska výuky anglického jazyka, se snažím vybrat a vypracovat vhodná cvičení, která povedou ke zlepšení výsledků jednoho konkrétního žáka s poruchami učení na hodinách angličtiny ve škole a obecně ke zlepšení jeho znalostí anglického jazyka. Cílem tedy je jednak zlepšit žákovy školní výsledky a také prohloubit jeho znalosti jazyka. První část bakalářské práce se věnuje definicím a terminologii týkající se specifických poruch učení. Druhá část je zaměřena na praktická cvičení, která nejlépe budou vyhovovat žákovým potřebám, a závěrečnému zhodnocení výsledků cvičení.
Home Preparation for English Classes in Dyslexic Children (a case study)
Keywords: specifické poruchy učení; dyslexie; reflexe; cvičení; Specific Learning Disabilities; dyslexia; reflection; exercises