Malá společenství katolických křesťanů ve vikariátu Karlovy Vary - Günzel, Vilém (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývá situácí existence malých společenství křesťanů v katolické církvi v karlovarském vikariátu a postoji duchovních pastýřů v jednotlivých farnostech. Teoretická část charakterizuje problematiku těchto společenství a zabývá se jejich významem. Praktická část obsahuje rozhovory s jednotlivými duchovními o skutečnostech prožívání věřících v malých společenstvích a jejich významu ve farnostech.
Small Groups of Catholic Christians in the Carlsbad Vicariate
Keywords: společenství; malá společenství; hnutí; farnost; křesťan; duchovní pastýř; communion; small groups; Church movements; parish; Christian; pastor