Analýza zabezpečování veřejných služeb na municipální úrovni - Fatrdlová, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá analýzou zabezpečování veřejných služeb na municipální úrovni. Tato práce je zpracována na základě poznatků zjišťovaných v 10 obcích, z nichž 7 obcí se nachází v Jihočeském kraji a 3 obce v kraji Vysočina. Jelikož zákony nestanovují striktně jednu variantu zabezpečování služeb, mohou se obce rozhodnout, jaké varianty je pro ně nejvhodnější. Informace byly zjišťovány v časovém horizontu od roku 2001 do roku 2006. Předmětem samotné analýzy bylo 5 vybraných služeb. Jednalo se o služby: Sběr a odvoz komunálního odpadu, údržba veřejné zeleně, údržba místních komunikací, údržba veřejného osvětlení a pohřebnictví.Výsledkem práce je nalezení odpovědí, jakými způsoby vybrané obce zajišťují sledované služby a zda existují možnosti jak zvýšit efektivnost, s jakou jsou služby zabezpečovány.
The Analysis of Public Services Provision on Municipal Level
Keywords: Obce; financování místní samosprávy; příjmy a výdaje místních rozpočtů; zabezpečování a financování místních veřejných služeb; formy zabezpečování statků a služeb; MUNICIPALITY; LOCAL GOVERNMENT FINANCE; REVENUE AND EXPENSES OF MUNICIPAL BUDGETS; PROVISION AND FINANCING OF LOCAL PUBLIC SERVICES; FORMS OF ASSURANCE GOODS AND SERVICES