Právní režim v celním skladu - Uhrín, Róbert (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je seznámit čtenáře s mechanismem fungování celních skladů, s možnostmi, které nabízí jejich využívání, s formalitami a postupy pro zřízení a provoz celního skladu. Poukázat na vzájemné vztahy zúčastněných osob a na praktických příkladech přiblížit finanční dopad použití celního skladu s použitím účinné legislativy.
THE LAW REGIME IN BONDED WAREHOUSE
Keywords: celní sklady; free zony; dovoz; vývoz; celní úřady; finanční právo; daňové právo; nepřímé daně; celni kodex; celní správa; clo a daně; úřední postup; Customs Warehouses; Free Warehouses; Import; Export; Customs Office; Financial Law; Tax Law; Indirect Taxes; Custom Codex; Custom Administration; Tax and Charges; Administration Act