Projekce plánu společných zařízení v komplexní pozemkové úpravě ve zvolené lokalitě - Novotný, Jiří (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na projekci plánu společných zařízení v komplexní pozemkové úpravě ve zvolené lokalitě. Teoretická část obsahuje rešerši, ve které jsou definovány pozemkové úpravy, rozsah průzkumových prací potřebných ke zpracování plánu společných zařízení a dále popis obsahu plánu společných zařízení. Praktická část se zabývá návrhem vhodných protierozních opatření pro ochranu zemědělského půdního fondu v katastrálním území Rájov. Tato navržená opatření vedou ke snížení nežádoucích účinků vodní eroze a ke zlepšení stavu přírody a krajiny v dané lokalitě. Výsledky navržených opatření jsou zpracovány v textové i grafické podobě.
Designing of the plan of common facilities in the complex land consolidation in the selected area
Keywords: plán společných zařízení; vodní eroze; pozemková úprava; katastrální území Rájov; protierozní opatření; plan of common facilities; water erosion; land consolidation; cadastral area Rájov; anti-erosive measures