Vliv komunální techniky na životní prostředí - Vozábal, Václav (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na komunální techniku ze stránky jejího vlivu na životní prostřední a hlukové zátěže. Komunální technikou se v tomto případě rozumí křovinořez, bubnový žací stroj a žací travní malotraktor. Primární cíl této práce je praktické měření hluku na odlišných místech. V bakalářské práci jsem se zaměřil na výběr vyhovujících stanovišť pro měření a také na měření u zdroje hluku. Po důkladném změření hluku jsem následně provedl výpočet ekvivalentní hladiny hluku, nejnižší i nejvyšší hladiny akustického tlaku. Všechna získaná data jsou přenesena do grafů a tabulek. Výsledné hodnoty jsou porovnány s hygienickými limity pro chráněné venkovní prostory a hodnocené podle platné legislativy.
The influence of communal technology on environment
Keywords: komunální technika; zvuk; hluk; životní prostředí; ekvivalentní hladina hluku; hladina akustického tlaku; communal technology; sound; noise; environment; equivalent level of the noise; level of acoustic pressure