Vzdělávání dětí mladších tří let v MŠ z pohledu pedagogů - Malechová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem připravenosti předškolních zařízení a pedagogů na přijímání a vzdělávání dětí mladších tří let. Práce je členěna na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část blíže seznamuje se současnou péčí a vzděláváním dvouletých dětí v ČR, podmínkami vzdělávání dětí dvouletých dle RVP PV, vývojovými specifiky dvouletých a tříletých dětí a specifikami práce s dvouletými dětmi v mateřské škole. Praktická část zpracovává výsledky výzkumné sondy, které jsou vypracovány pomocí smíšeného výzkumu. Ten zahrnuje dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. Dále jsou prezentovány výsledky výzkumu.
Education of children under three years of age in kindergarten from the perspective of teachers
Keywords: dvouleté děti; předškolní vzdělávání; podmínky vzdělávání; vývojová specifika; mateřská škola; two years old children; pre-school education; the definny conditions of education; developmental specifics; kindergarten