Budíškovicemi křížem krážem. Pracovní listy pro 2. stupeň ZŠ. (teoreticko - projektová práce) - Bastlová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá teorií účinného tvoření pracovních listů, jejich formami a účely pro žáky druhého stupně základní školy. Dotýká se také významu regionálního tématu v obsazích základního vzdělávání s odkazem k dokumentu RVP ZV. Jedna z kapitol obsahuje představení jednotlivých míst a památek obce Budíškovice na jihu Čech. Na základě těchto památek jsou pak postaveny jednotlivé okruhy a úkoly pracovních listů Budíškovicemi křížem krážem, díky kterým se žáci dozvídají nové a zajímavé informace o obci. Součástí projektové části práce je popsání konkrétních listů, jejich grafická podoba a evaluace.
Budíškovice: Up and Down the Village. Worksheets for the middle school. (theoretical - project thesis)
Keywords: Budíškovice; obec; zámek; pracovní listy; regionální téma; druhý stupeň ZŠ; Budíškovice; village; castle; worksheets; regional theme; middle school