Požadavky kladené na kvalitu v sociální práci a ve zdravotní péči - Burzalová, Alice (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem mé práce je porovnat požadavky na kvalitu v sociální práci a ve zdravotní péči kladené legislativou a odbornými zdroji. Tato práce se zabývá standardy kvality v těchto profesích, které jsou v současné době nezbytnou součástí pro výkon těchto oborů. Dále se zaobírá rozborem etických kodexů, legislativou a odborných zdrojů. Obě disciplíny se snaží různými způsoby zvýšit kvalitu života klienta/pacienta. Zdravotní péče akcentuje navíc hygienickou složku.
Requirements of quality in social work and health care
Keywords: kvalita; standardy kvality; sociální práce; zdravotní péče; sociální pracovník; pacient; etické kodexy; quality; quality standards; social work; health care; social worker; patient; ethical codes.