Výkonnost podniku a její hodnocení - Harvalíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá výkonností podniku a jejího hodnocení. Pro analýzu byl vybrán podnik ABC Trepka, s. r. o., jehož hlavní činností jsou vnitřní suché stavby. K analýze byla provedena pomocí poměrových ukazatelů, přesněji paralelní ukazatelové soustavy, a to konkrétně: ukazatelů rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity. Dále bylo využito bankrotních a bonitních indikátorů spolu s analýzou Du Pont.Získané výsledky analýzy byly nakonec shrnuty a zhodnoceny.
The company efficiency and its evaluation
Keywords: výkonnost podniku; finanční analýza; ukazatele rentability; ukazatele aktivity; ukazatele zadluženosti; ukazatele likvidity; bankrotní indikátory; the company efficiency; financial analysis; ratio indicators; probability ratios; ratios activity; debt ratios; liquidity indicators; bankruptcy indicators