Strategický plán rozvoje města - Švecová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem tétom práce je vypracování návrhu strategického plánu rozvoje města Lomnice nad Lužnicí. Práce začíná literárním přehledem, který obsahuje výčet poznatků týkající se strategického plánování. Jako například co je to strategie, soustava strategických dokumentů v oblasti regionálního rozvoje, zdroje financování a další. Pro získání informací potřebných k sestavení návrhu strategického plánu byla použita metoda dokumentárního šetření, anketa a řízený rozhovor. V analytické části dokumentárním šetřením bylo zjištěno, že v oblasti regionálního rozvoje mají vyšší územně správní celky zpracovány aktuální strategické dokumenty rozvoje. A prioritní osy rozvoje, uvedené v těchto dokumentech jsou vzájemné souladu. V praktickou část této práce tvoří vlastní vypracovaný návrh strategického plánu rozvoje města Lomnice nad Lužnicí. Tento návrh se skládá z charakteristiky města Lomnice nad Lužnicí, SWOT analýzy, navržených prioritních oblastí rozvoje a dále obsahuje opatření k jednotlivým prioritním oblastem a aktivity rozvoje. Na závěr k navrženým činnostem je uveden způsob financování, monitoringu a vyhodnocování jednotlivých projektů.
Strategic development plan of the town
Keywords: Strategické dokumenty rozvoje Prioritní oblasti rozvoje Územní samospráva Město Lomnice nad Lužnicí; Strategic Development Documents Priority areas for development Territorial self-government The town Lomnice nad Lužnicí