Porovnání pojetí kodifikace současné češtiny s pojetím kodifikace současné angličtiny ve Velké Británii - Hrubešová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je popis, analýza a následné srovnání přístupu ke kodifikaci spisovného jazyka, a to na dvou jazycích a ve dvou jazykových oblastech: na jedné straně je cílem popsat kodifikaci spisovné češtiny a diskuse, které současný stav vyvolává (zejména diskuse v časopisech Naše řeč a Slovo a slovesnost od 60. let minulého století); na straně druhé je srovnání této situace s pojetím kodifikace pro současnou britskou angličtinu. Práce je koncipována jako veskrze teoretická a jejím výstupem bude analýza a komparace výše uvedených systémů. Získání relevantních materiálů a literatury k řešení bakalářské práce je součástí zadání bakalářské práce.
Codification: A Comparative Study based on Czech, and British English