Ekologické nároky kriticky ohroženého druhu Sedum villosum - Průšová, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Rozchodník huňatý patří ke skupině rostlin, kterým hrozí reálné riziko zániku a pokud nebudou přijata náležitá opatření, stane se dalším druhem, který nenávratně zmizí z území naší republiky. Takovým zásadním opatřením by mělo být vypracování záchranného programu pro tento druh, podle kterého by se plánovaly potřebná opatření. Cílem práce bylo ověřit ekologické nároky tohoto kriticky ohroženého druhu. Testovala jsem vliv pH půdy a vliv stínění na klíčení a růst rostlin rozchodníku v experimentálních podmínkách.
Ecological requirements of the critically endangered species Sedum villosum
Keywords: rozchodník; vyhynutí; vliv; substrát; pH; klíčení; růst; stínění; morfologické; charakteristiky.; Hairy stonecrop; extinction; effect; soil; acidity; pH; shading; germination; growth.